Red Bull limenke

lakše i od 100% recikliranog materijala

Red Bull je napravio svesnu odluku da koristi aluminijumske limenke. Danas, Red Bull limenke imaju značajno manju težinu nego do pre par godina, čime se čini značajna ušteda sirovog materijala. Kada su prikupljene, mogu se bezbroj puta reciklirati, bez ikakvog gubitka u kvalitetu.

  • 100% moguće reciklirati

Limenka - "energetska stanica"

Sve limenke se mogu reciklirati 100%: kada su prikupljene i donešene do fabrike, iskorišćen je svaki delić aluminijuma.  One mogu biti istopljene i ponovo korišćene bezbroj puta bez gubitka u kvalitetu. Korišćenje recikliranog aluminijuma dovodi i do 95% uštede energije u odnosu na novi aluminijum. 

Danas, Red Bull limenke su značajno lakše nego pre par godina. Konstantna redukcija težine limenke takođe pravi razliku: što manje aluminijuma se koristi za limenke, manji je otisak ugljenika.

Aluminijumske limenke su zaštićene od kiseonika i neutralnog su ukusa, tako da piće ostaje sveže, vrhunskog kvaliteta dugo vremena. Ovo znači da je ukus isti i u fabrici i kada limenka stigne na svoju destinaciju. 

Svaka limenka se računa

Limenka je pakovanje koje je najlakše reciklirati. Naravno, ovo je moguće samo ako su prikupljene i stavljene na recikliranje. Ako je limenka bačena u prirodu, ne može da ispuni svoj reciklirajući potencijal. Nažalost, u mnogim regionima, razdvajanje đubreta još uvek nije navika. Stavljanjem limenke u korpu za recikliranje, održavate životnu sredinu i smanjujete potrošnju energije, kao i potrošnju prirodnih resursa. Ako vaša zemlja ima reciklažu aluminijuma, molimo vas da na pravilan način odlažete svoje limenke. 

Red Bull UK na primer, podržava 'Every Can Counts' koja ima za cilj da omogući i ohrabri ljude da recikliraju svoje limenke.  Pridruživanjem 'Every Can Counts' daje Red Bullu priliku da direktno podrži i ohrabri reciklažu među svojim potrošačima i široj publici.

Nazad na Životni ciklus

Istraži svet iza limenke