Integrisani proizvodni proces

Čuva resurse zahvaljujući kratkim destinacijama

Osim što 80% naše energije koristimo iz obnovljivih resursa, implementovali smo ono što se zove 'integrisani proizvodni proces' u proizvodnu lokaciju. Ovo znači da su naše limenke proizvedene i napunjene na istoj lokaciji - što pomaže u uštedi mnogo kilometara u transportu. Pošto ne moramo da transportujemo prazne limenke na punjenje u fabriku, ovo značajno smanjuje otisak ugljenika!

Integrisani proizvodni proces vrši uštedu od više od 14.845 tona CO2emisije svake godine.

Šta u brojkama znači integrisani proizvodni proces?

Za otprilike 5,2 milijarde limenki godišnje nije neophodan dodatni prevoz, sve dok nisu spremne da napuste fabriku ka svojoj finalnoj destinaciji. Ovim se vrši ušteda emisije koju proizvede 26.300 kamiona na putu od 614 km za svaki kamion odnosno više od 16,2 miliona pređenih kilometara. 

Više od 14.485 tona CO2 emisije se uštedi svake godine, zahvaljujući proizvodnji od zida do zida. 

Jedna proizvodna jedinica za ceo svet

Red Bullova proizvodna baza u centralnoj Evropi ima dosta prednosti:

Red Bull garantuje isti premijum kvalitet proizvoda u celom svetu, zahvaljujući našem modernom proizvodnom procesu i upotrebi visoko kvalitetnih sastojaka, kao što je Alpska voda sa lokalnog izvora. 

Nove tehnologije za poboljšanje efikasnosti - koje za uzvrat pomažu očuvanju prirodnih resursa - mogu biti implementovane odmah. 

Energija koja se koristi za proizvodnju dolazi iz regije; oko 80% je sa izvora obnovljive energije - a Red Bull naporno radi na poboljšavanju ovih cifri. 

Nazad na Životni ciklus

Istraži svet iza limenke