2013

Red Bull Sound Clash Egipat 2013

Nakon ogromne društveno-političke transformacije u Egiptu, muzika ujedinjuje masu kroz prvi Red Bull Sound Clash održan u Kairu.

Red Bull SoundClash Cairo

RED BULL MUSIC ACADEMY NJUJORK

Red Bull Music Academy je pretvorila grad Njujork u mesec dana dug muzički festival, proslavljajući godišnjicu tokom 34 noći u 35 klubova sa preko 230 umetnika.

Red Bull Music Academy

RED BULL REVOLUTIONS IN SOUND

32 kapsule Milenijumskog točka u Londonu, ugostile su najrevolucionarnije umetnike koji utiču na klubsku kulturu u UK u poslednjih deset godina. Sa 31 istovremenim prenosom uživo i preko milion gledalaca, ovo je definitivno bilo najveće dešavanje u UK koje je prenošeno uživo.

Revolutions in Sound

AWOLNATION

Potpisnici Red Bull Recordsa, grupa AWOLNATION, postigli su četvorostruki platinasti tiraž u SAD svojim singlom "Sail" i postigli rekord ulaskom na Billboard Top 100 po treći put za 3 godine.

RED BULL MUSIC ACADEMY BOOK - FOR THE RECORD

Mudrost 15 godina stare Red Bull Music Academy, podeljena je u knjizi, u kojoj se između ostalog nalaze i razgovori najistaknutijih umetnika koji su oblikovali današnju muzičku kulturu.

Red Bull Music Academy Book

Red Bull Thre3style svetski DJ šampionat

Grad Toronto je bio domaćin Red Bull Thre3style svetskog DJ šampionata 2013, u kojem se za titulu takmičio 21 top svetski DJ. Nakon nedelju dana borbi, sjajne muzike i uzbuđene publike koja je svako veče pratila takmičenje, kao pobednik je izašao DJ Shintaro iz Japana i zasluženo bio krunisan za Red Bull Thre3style svetskog šampiona.

Red Bull Thre3style

RED BULL BC ONE SVETSKO FINALE

Za desetogodišnje izdanje Red Bull BC One takmičenja, takmičilo se oko 2000 bboyeva na 6 kontinenata u više od 53 zemlje. Finale je bilo najbolje do sada, sa 8 prethodnih šampiona koji su se borili sa pobednicima kvalifikacija za najprestižniji pojas u B-Boy istoriji. Hong 10, šampion iz 2006. i lokalni korejski heroj, je naš drugi dvostruki šampion.

BC ONE

Red Bull Guesthouse Majami

Novi koncept je predstavljen u Majamiju tokom Miami Music Week i Ultra Festivala, Red Bull Guesthouse. Tokom 4 dana i noći, hotel je pretvoren u centralno dešavanje u gradu. Tu su uživo nastupali između ostalih i DJ-evi Trak, Skrillex i Baauer.

RED BULL TOUR BUS INDIA

Red Bull Indija je izbacila svoju verziju Red Bull Tourbus-a! Selekcija umetnika iz cele Indije, ukrstila je svoje umeće i predstavila jedinstvenu mešavinu zapadne i tradicionalne muzike pred 40000 fanova na NH7 Music Festival Weekenders.

RED BULL STATION - BRAZIL

U Sao Paolu se otvorila nova velika kulturna lokacija u formi pod nazivom Red Bull Station. Nalazi se u staroj energetskoj stanici iz 1926, a ova ova stara zgrada je pretvorena u prostor za kreiranje muzike i umetnosti.

Red Bull Station

The Wanton Bishops

Dolaze iz Libana, a sviraju tradicionalni američki bluz-rok, The Wanton Bishops su u centru pažnje globalnih muzičkih medija kao grupa na koju treba obratiti pažnju u 2014, a potpisali su saradnju sa Red Bull Music Publishing. Poslušajte ih u ekskluzivnoj svirci na Red Bull Studios u Danskoj.

Wanton Bishops

Skrillex

Višestruki osvajač Grammy nagrade, umetnik Skrillex i producent Boys Noize, sarađivali su u Red Bull Studiju u Njujorku na njihovom novom EP-u. Pogledajte rezultat (i Skrillex-a kako svira gitaru!) u video klipu

Skrillex

Richie Hawtin

Red Bull Music Academy je sarađivala sa ikonom dens muzike Ričijem Hotinom na globalnoj seriji Pop Up nastupa u Londonu, Barseloni, Amsterdamu i Majamiju. Tajne lokacije nastupa su bile otkrivene Hotinovim Facebook fanovima 2 sata pre svakog nastupa.

Richie Hawtin

Fabri Fibra Culture Can

Zajedno sa Red Bullom, italijanski reper i umetnik koji ima prodaju višemilionskog tiraža, Fabri Fibra, izazvao je svoje fanove da inspirišu koncept njegovog novog muzičkog spota. Fibra je lično odabrao pobednika koji je bio pozvan da ga upozna i prisustvuje snimanju spota.

Fabri Fibra-utfordringen

Red Bull King of the Peak

Sebastien Loeb je oborio Pikes Peak International Hill Climb rekord vremenom 8m13,878s u 208 T16 Pikes Peak. Francuz je prešao 20 kilometara i 156 krivina na planini prosečnom brzinom od 145km/h

Pogledaj profil Sebastiena Loeba

Mak Markez krunisan za najmlađeg MotoGP svetskog šampiona

Sa 20 godina i 266 dana, Markez je postao najmlađi MotoGP svetski šampion u istoriji, nakon fenomenalne debitantske sezone i napete situacije koja je odlučena u Valensiji.

Pogledaj profil Marka Markeza

Sebasijan Fetel i Infiniti Red Bull Racing postali četvorostruki Formula 1 šampioni

Sebastijan Fetel je osvojio svoju četvrtu uzastopnu titulu Svetskog šampiona, pobedom na VN Indije. Fetelova pobeda je značila i da je Red Bull Racing osvojio četvrtu uzastopnu Formula 1 šampionsku titulu u kategoriji konstruktora.

Pogledaj profil Sebatijana Fetela i Infiniti Red Bull Racinga

Siril Despre je petostruki pobednik Dakara

Siril Despre iz Francuske, osvojio je svoj peti Dakar trofej kada je 2013. prešao finiš liniju najpoznatijeg svetskog relija, nakon više od 8000 pređenih kilometara.

Pogledaj profil Sirila Desprea

RED BULL SOUND SELECT

Red Bull Sound Select je lansiran u SAD - digitalna muzika se susreće sa uživo nastupom, dozvoljavajući najvećim fanovima da dožive muziku.

Red Bull Sound Select

Pogledaj sve godine