2012

Red Bull Stratos

Uspešna misija na ivici svemira

Feliks Baumgartner (AT) i njegov tim eksperata, uspeli su da izvedu supersoničan let nakon skoka iz jednog od najvećih helijumskih balona ikada napravljenih sa 39 km visine. Rezultat ove misije su značajni naučni podaci koji će pomoći u realizaciji bezbednijih svemirskih misija i razvijanju nove generacije svemirskih odela. Čitav svet je gledao (8 miliona gledalaca tokom prenosa uživo na YouTube-u).

Poseti Red Bull Stratos

RED BULL MUSIC ACADEMY RADIO

Miksevi, intervjui i snimanja uživo

RBMA Radio je jedan od najvećih izvora progresivne muzike na vebu. Sa svojim ponovnim lansiranjem u avgustu 2012, RBMA Radio je predstavio jedinstvenu, ne-linearnu radijsku platformu.

Poseti Red Bull Music Academy Radio

Red Bull Music Academy - Kulturni sukob

RED BULL DAKAR RELI

1, 2. i 3. mesto za Red Bull na Dakar Reliju u moto kategoriji.

Siril Despre je je osvojio četvrtu krunu na Dakaru pobedom na Dakar reliju 2012. sa timskim kolegama Red Bull vozačima Markom Komom i Helder Rodrigez koji su osvojili drugo i treće mesto.

RED BULL DOBIJA DVA MX ŠAMPIONA

Toni Kairoli odnosi pobedu na MX1 svetskom šampionatu (4. MX1 titula), dok je Džefri Herlings osvojio svoju prvu MX2 šampionsku titulu

SAIL AWAY

Pesma 'SailAway' od grupe Awolnation postala platinasta

Sebastijan Fetel i Red Bull Racing osvojili duplu F1 titulu svetskog šampionata po treći put (2010, 2011. i 2012.)

LINDZI VON NASTAVLJA DA OBARA REKORDE

Na finalu Svetskog Kupa u Šladmingu, Lindzi je premašila rezultat Janice Kostelić, osvojivši 1980 poena u okviru jedne sezone i tako postavila novi rekord za žene.

Poseti Lindzi Von

David Lama je postao prva osoba koja se ikada popela na 3128 metara visok Ćero Tore free climbing stilom.

MONEYBROTHER

Švedski tekstopisac/pevač Moneybrother izdao je svoj novi album "Start a fire", koji je snimljen u četiri različita Red Bull studija širom sveta (Los Anđeles, Oukland, Kejptaun i London), kao i u Rio de Žaneiru, Čikagu i Kingstonu.

X-GAMES LA

Sebastijen Leb je postao prvi vozač koji je ikada osvojio 9 svetskih titula za redom, a pored toga osvojio i zlatnu medalju u relikrosu na X-Games u LA-u.

Posetite profil Sebastijena Leba

Pogledaj sve godine