2003

1. Red Bull Air Race

Prvi Red Bull Air Race na Airpower 03.

Ovo dešavanje se bazira na kombinovanju elemenata akrobacije, sa izazovima trke. Sve je u agilnosti, preciznosti i čeličnim nervima, sve to dok letite ogromnom brzinom. Rezultat je potpuno nova akrobatska disciplina.

Poseti Red Bull Air Race

Hangar-7 Aerodrom u Salcburgu

Hangar-7 Aerodrom u Salcburgu je jedinstveno arhitektonsko umetničko delo. Prvobitni plan je bio da se u njega smesti rastuća kolekcija istorijskih letelica Flying Bullsa, dok je sada postala i sinonim za avangardnu arhitekturu, modernu umetnost i vrhunsku gastronomiju. Konstrukcija u obliku krila - izvanredna kombinacija stakla i čelika - savršeno se stapa u okolinu. Od otvaranja, Hangar-7 se razvio u međunarodnu stanicu za entuzijaste istorijske avijacije. Ovo je takođe i uspešan izložbeni centar; svaka tri meseca HangART-7 predstavlja savremenu umetnost druge zemlje. Svako dešavanje je jedinstveno kao i restoran Ikarus, koji je opčinio klijantelu vrhunskom internacionalnom kuhinjom.

Poseti Hangar-7

Red Bull X-Alps

"Ovo je mnogo više od alpskog penjanja: ovo je avantura, ekspedicija i takmičenje." Hans Arh

Prvi Red Bull X-Alps, održani 2003, otvorili su novu dimenziju avanturističke trke. Sedamnaest sportista krenuli su na put od 1930 km od austrijskog Dahštajn glečera, ali samo su trojica uspeli da stignu do finiša u Monaku, prelazeći tri stanice: Cugspice u Nemačkoj, Mon Blan u Francuskoj i Mon Gros.

Poseti Red Bull X-Alps

Pogledaj sve godine